Nalazite se na: Naslovnica »

ZBIRKA ZADATAKA IZ FIZIKE za srednje škole, 1. - 4. razred

Autor: MARINKO SRDELIĆ

Maloprodajna cijena: 109,00 kn
On-line cijena: 109,00 kn
 
 
Zbirka zadataka je korisna učenicima i studentima na početnoj razini svladavanja fizike, ali i onima kojima je potrebno produbljivanje znanja fizike složenijim problemima radi priprema za natjecanja, upis na fakultet ili polaganje državne mature. U svakomje poglavlju naglasak na učenju i razumijevanju primjene fizikalnih zakona pri rješavanju zadataka.
Zbirka sadržava 24 poglavlja, kojima su obuhvaćena sva područja fizike predviđena nastavnim planom i programom za srednje škole. Na početku svakog poglavlja dano je nekoliko potpuno riješenih zadataka koji su pomno odabrani da bi se pokazala pravilna primjena teorijskog znanja. Svaki uvodni zadatak ima podsjetnik koji upućuje na jednadžbe kojima se valja koristiti pri rješavanju fizikalnog problema u primjeru. Nakon podsjetnika uvodni zadatak sadržava rješenje s dodatno objašnjenim načinom rješavanja.
U svakom su poglavlju zadatci svrstani u četiri skupine. Poglavlje počinje zadatcima koji imaju podsjetnik s formulama i postupkom rješavanja, zatim slijede zadatci označeni zelenom, plavom i crvenom bojom, odnosno jednom, dvjema i trima zvjezdicama. Zadatci označeni zelenom bojom najlakši su u poglavlju i učenik ili student koji pomno prouči uvodne zadatke ne bi trebao imati teškoća pri njihovu rješavanju.Zadatci označeni plavom bojom najčešće se rješavaju u školama, na veleučilištima, fakultetima s jednogodišnjim programom fizike i na prijamnim ispitima prirodoslovnih i tehničkih fakulteta. Tih je zadataka u zbirci najviše. Zadatci označeni crvenom bojom najteži su, a namijenjeni su učenicima s većim znanjem fizike i studentima.
Zbirka sadržava oko 450 slika u boji. Rješenja zadataka nalaze se na posljednjim stranicama knjige.
 
Šifra: 021355
ISBN: 978-953-0-21355-5
Broj stranica: 312
Uvez: BROŠIRANI UVEZ
Format: 20x26 cm
 

Pretraživanje

Prijava za newsletter

Upišite svoju e-mail adresu:

Ukoliko ste već prijavljeni na newsletter, na ovoj stranici se možete ulogirati i promijeniti svoje podatke ili se odjaviti.
Pošalji lozinku na mail.